Algemeen nieuws

Zomertrainingen waterpolo en zwemmen

 In de bijlage vindt u een overzicht van het rooster van de trainingen in de zomervakantie van zwemmen en waterpolo.
2017-07-17 Zomerrooster waterpolo en zwemmen
Het bestuur wenst iedereen een fijne vakantie en tot volgend seizoen.
Het trainingsrooster voor volgend seizoen zal in augustus gemaild dan wel gepubliceerd worden.

Jeugdkamp 2017

In het weekend van 23 t/m 25 juni organiseert de activiteitencommissie het jeugdkamp voor alle leden t/m 12 jaar en een kamp voor leden van 13 t/m 18 jaar. Hieronder vinden jullie de uitnodigingen.
Uitnodiging kamp 4-12 jaar
Uitnodiging kamp 13-18 jaar

Nieuws van het Regionaal schoolzwemkampioenschap 

2017-05-13. Op zaterdag 13 mei was het zover. In Oldenzaal in zwembad Vondersweijde wordt het provinciaal schoolzwemkampioenschap van Overijssel en Gelderland gehouden. Er waren 17 teams die deelnamen aan deze wedstrijd; 3 uit Gelderland en 14 uit Overijssel; velen hadden een prachtig spandoek bij zich.

De wedstrijd stonden o.l.v. scheidsrechter Jan Kamphuis bijgestaan door officials van de diverse verenigingen die garant stonden voor de organisatie van de lokale schoolzwemkampioenschap in hun woonplaats. Vanaf het begin was het een spannende strijd; ieder team deed enorm z’n best om de race te winnen. De race ging over 50 of 25 m vrije- of rugslag afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers. Het programma begon met een  estafette. Supporters op de tribune moedigden de deelnemers aan om tot het uiterste te gaan. Het was een prachtig gezicht zoveel enthousiasme te zien.

Tot slot werd een funestafette gezwommen waarbij iedere deelnemer een plankje met pilon naar de overkant moest zwemmen. Deze werd gewonnen door de Kluinveenschool uit Wierden die daarvoor beloond werden met een glazen plaquette voor de school.

Aan het eind van de wedstrijd werden de prijzen uitgereikt door wethouden sport van Oldenzaal, Rob Christenhusz. In zijn korte speech bedankte hij de organisatie en alle vrijwilligers voor hun inzet bij dit kampioenschap en zei, terwijl hij op de tribune geruime tijd de wedstrijd volgde, genoten te hebben van het enthousiasme van de deelnemers en hun supporters.

Kampioen van Overijssel werd de Kluinveenschool uit Wierden. Rob Christenhusz overhandigde de beker aan een jarige deelnemer van de school; 2e werd de Mariaschool uit Beuningen en 3e het team Aremberg 2 uit Zwartsluis. Allen kregen een beker en een ticket voor deelname aan het nationaal schoolzwemkampioenschap in Alblasserdam op 24 juni. Zie foto voor de winnaars.
De winnaar uit de provincie Gelderland was de Paasbergschool uit Oosterbeek; 2e werd De Brugge uit Ede/Renkum en 3e de Airborneschool uit Renkum. Ook zij kregen een beker en een ticket voor het nationaal schoolzwemkampioenschap.

Alle deelnemers ontvingen als aandenken een oorkonde en vaantje van de organisatie OZ&PC en een presentje en medaille van de KNZB. De organisatie kan terug kijken op een sfeervol en goed verlopen provinciaal schoolwemkampioenschap en dankt iedereen die daaraan bij gedragen heeft. De organisatie wenst de winnaars veel succes bij het nationaal schoolzwemkampioenschap.

2017-04-27. Op dit moment zijn er 17 teams uit Overijssel en Gelderland die meedoen aan het Regionaal Schoolzwemkampioenschap 2017. De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen en hoopt dat het een gezellig en sportief kampioenschap wordt. De wedstrijd begint om 15 uur in zwembad Vondersweijde.

OZ&PC organiseert op 13 mei 2017 in Oldenzaal (zwembad Vondersweijde) het Regionaal schoolzwemkampioenschap voor Overijssel en Gelderland. Vanuit de Oldenzaalse basisscholen doen een team van De Linde, De Maten en De Wendakker mee. Binnenkort hier meer nieuws.

Hulsbeekdag 2017

2017-04-27. De Hulsbeekdag was mede door het mooie weer en de inzet van onze vrijwilligers zeer geslaagd. Het bestuur bedankt iedereen die geholpen heeft.

Zondag 9 april is de jaarlijkse Hulsbeekdag met allerlei activiteiten voor jong en oud. Als u de poster opent kunt u zien wat er zoal te doen is. 2017 poster hulsbeekdag
Voor de kinderen is er een leuke kleurplaat die gedownload en geprint kan worden. 2017 kleurplaat Hulsbeekdag
OZ&PC is deze dag ook met een stand vertegenwoordigd. Brengt u ons nog een bezoekje?
In de bijlage een plattegrond van die dag. O&PC staat bij nummer 82. Hulsbeekdag2017 plattegrond

Bedankt.

Beste allemaal,
Dankzij  de inzet van velen is  de verspreiding van de Doarn Döll  dit jaar weer vlekkeloos verlopen.
Ik wil vooral de contactadressen hartelijk bedanken voor hun spontane medewerking. Het scheelt enorm als je niet hoeft te “leuren” om adressen!
En alle lopers natuurlijk ook super bedankt, want zonder jullie kwam er geen boek in de brievenbus!
Het bestuur kan hierdoor weer een mooie bijdrage voor de clubkas tegemoet zien.

M.v.g. Jet Neef

Manmeercup

2017-04. zoals u in de krant hebt kunnen lezen heeft OZ&PC heren 1 de beker van de Manmeer niet gewonnen. Desondanks hebben ze in het hele seizoen een geweldige prestatie neergezet. Iedere toeschouwer heeft tijdens de thuiswedstrijden kunnen genieten van prachtige en strijdvaardige wedstrijden. Op naar het volgende seizoen!

Heren 1 heeft afgelopen zaterdag de finale van de ManmeerCup behaald. Een geweldige prestatie, waar we als vereniging trots op zijn. De finale van deze Manmeercup tussen OZ&PC en VZC E&P wordt gespeeld op zaterdag 15 april 2017 om 18.30 uur in zwembad van Sportstad Heerenveen en daar willen we de heren natuurlijk weer flink aanmoedigen. Om deze finale bij te wonen zijn er dagkaarten nodig. Deze kosten 10 euro per stuk. Daarnaast willen we kijken hoeveel bussen we nodig hebben om iedereen de kans te geven mee te gaan. De buskosten zullen rond de 15-20 euro liggen. Om een idee te hebben hoeveel mensen er mee willen, vragen we u voor maandag 13 maart 20.00 uur een mail te sturen naar bestuur@ozpc-oldenzaal.nl
In deze mail graag uw naam vermelden , het aantal te bestellen kaarten en of u mee wilt met de bus of met eigen vervoer gaat. Over de betaling van beide en het vervoer met de bus ontvangt u later bericht.

Met vriendelijke groet
Het Bestuur

Jumbo actie een mooi succes voor de club

2017-04-27. OZ&PC heeft een bedrag van €558,72 verdiend met het inleveren van de sportpunten. Momenteel beraden de commissies zich over de aanschaf van de zwem- en waterpolomaterialen.
2017-03-19. Laatste nieuws: de eindstand voor onze club is 5067 sportpunten. Allemaal ontzettend bedankt. De club kan voor het bedrag dat toegekend wordt een aantal mooie zwem-polomaterialen aanschaffen.
12-3-2017: Laatste nieuws van de actie. We hebben inmiddels 4000 punten en de actie duurt nog t.m dinsdag 14 maart. Daarna halen we de laatste kaarten op bij de supermarkten. Iedereen die ons tot nu toe gesteund heeft ontzettend bedankt.
2017-02-06. Vanaf woensdag 8 februari kunt u bij Jumbo gaan sparen voor onze sportvereniging (OZ&PC). Bij elke besteding van € 10,- ontvangt u een sportpunt.
Deze sportpunten kunt u toekennen aan een sportvereniging van uw keuze. Wij willen u natuurlijk vragen deze punten aan onze sportvereniging OZ&PC te geven. Op www.jumbosparenvoorjesportvereniging.nl kunt u de punten toevoegen. Van de punten, die we ophalen, kunnen wij namelijk extra sport- en spelmaterialen voor onze sportvereniging aanschaffen.
Op de website www.jumbosparenvoorjesportvereniging.nl/provincies kunt u onze vereniging opzoeken en zien wat onze spaardoelen zijn.
Op deze site kunt u de sportpunten ook direct aan onze vereniging toekennen. Maar u kunt uw gespaarde punten ook inleveren bij ons op de vereniging. Bij elke training zal er een dropbox in de zwemzaal staan waar de sporters hun sportpunten kunnen inleveren.

Mogen we op uw steun rekenen!
We danken u bij voorbaat voor het meesparen voor onze vereniging.

Rondbrengen Doarn Döll

Aan alle leden, vrijwilligers en ouders/verzorgers van leden. carnaval 1

Ook dit jaar mag OZ&PC weer zorg dragen voor de verspreiding van 14.500 exemplaren van de De Doarn Döll in Oldenzaal. Dat is een hele klus, maar “vele handen maken licht werk” en we hopen dan ook dat alle leden  meehelpen.
Net als vorig jaar bezorgen we weer vanuit de wijken, zodat iedereen z’n eigen tijd van bezorgen kan bepalen. Hiervoor hebben we Oldenzaal  in 35 buurten verdeeld.  

!!!! Voor elke buurt zoeken we een contactadres van waaruit de Doarn Döll bezorgd kan worden. Als contactadres ben je verantwoordelijk voor de correcte bezorging in jouw buurt, waarbij de leden die in jouw buurt wonen je daarbij komen helpen. iedereen krijgt daarover bericht.
De boeken wordt op dinsdag 14 februari bij de contactadressen aangeleverd. Van woensdag 15 febr. t/m zaterdag 18 febr. moet er dan bezorgd worden.

Wie geeft zich op als contactadres voor zijn/haar buurt?
Opgave (graag zsm)  bij Jet Neef : jetneef@gmail.com

Met vriendelijke groet,
het Bestuur van OZ&PC

 

Oliebollentoernooi 2016

Deze kerstvakantie is het weer zover! Woensdag 28 december 2016 staat het oliebollentoernooi weer op het programma. We gaan er weer een gezellige avond van maken en daar hoor jij natuurlijk bij te zijn!

Bekijk hier de gehele uitnodiging.oliebollentoernooi

Oldenzaals schoolzwemkampioenschap 2016-2017

Voor de 8e keer werd zaterdag 5 november het Oldenzaals schoolzwemkampioenschap gehouden voor leerlingen van de groepen 4 en 5 van alle basisscholen van Oldenzaal.
Het was die zaterdag om 14.45 uur een drukte van belang in de hal van sportcentrum Vonderwseijde Rond 15.00 uur zaten in de zwemzaal 26 teams met gespannen deelnemers en ploegleiders te wachten en veel ouders en andere familieleden op de tribune.
Na uitleg over het programma en het voordoen van een start, kon de wedstrijd beginnen. Alle deelnemers deden ergOLYMPUS DIGITAL CAMERA hun best om de 25 meter vrije en rugslag in een zo snel mogelijk tempo te zwemmen en  daarbij werden ze goed aangemoedigd door de supporters.

Na de individuele afstanden was de funestafette. Hierbij zaten alle vier deelnemers op een mat en  moesten ze dmv zwembewegingen naar de overkant, wat af en toe hilarisch was om naar te kijken.

De prijzen werden uitgereikt door Shelly Jambor, manager van Vondersweijde; zij kende veel van de deelnemers nog van hun zwemlessen. als eerste werden de vrijkaartjes voor Vondersweijde verloot; deze werden gewonnen door team 2 van De Linde en team 3 van de Drie-eenheid.
De funestafette werd gewonnen door het team van De Maten.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Schoolzwemkampioen van Oldenzaal is geworden het team van De Maten. Op de  2e plek eindigde team 3 van De Linde en 3e werd team 1 van De Wendakker.  Deze scholen mogen mee doen aan de Provinciale Schoolzwemkampioenschappen in het voorjaar van 2017. Alle deelnemers gingen naar huis met een bidon van OZ&PC en een oorkonde.

De organisatie was in handen van  OZ&PC en Vondersweijde. Zij bedanken de scholen voor hun medewerking, de kinderen voor hun geweldige inzet en alle vrijwilligers voor hun hulp; het was weer een fantastische, gezellige en spannende middag.

uitslagen-schoolzwemkamioenschappen-totaal-2016-1

Klik hier om de foto’s van het schoolzwemkampioenschap 2016 te bekijken.

 

Franciscusschool naar Overijssels Schoolzwemkampioenschap.

Zaterdag 21 mei 2016 ging het winnende team van de Oldenzaalse schoolzwemkampioenschappen, aangevuld met enkele leerling20160521_110351 (1)en uit andere groepen, op weg naar Zwolle om deel te nemen aan de Overijsselse schoolzwemkampioenschappen. De ploeg stond onder leiding van Debby Segerink en Richelle Roord.

Bij het vertrek uit Oldenzaal gaven enkele kinderen aan wel zenuwachtig te zijn, maar eenmaal in zwembad de Vrolijkheid in Zwolle waren de zenuwen wel een beetje verdwenen. De wedstrijd begon met een estafette en hierna mocht ieder kind 25m of 50m vrije slag zwemmen. Na de pauze werd de rugslag gezwommen en de wedstrijd werd afgelsoten met een funestafette. Het was leuk dat ieder kind meteen kon zien hoe snel hij/zij gezwommen had doordat er electronische tijdwaarnemening was. De kinderen van de Franciscusschool hebben ontzettend hun best gedaan en de 13e plek veroverd.
Het was een gezellige dag en iedereen had veel plezier. De dag werd afgesloten bij de Mac. Ouders en begeleiders van het team, bedankt voor jullie support en wie weet … volgend jaar weer?

 

Lintje voor Jos Damink, oudlid OZ&PC

Dinsdag 26 april heeft Jos Damink een koninklijke onderscheiding ontvangen voor het vele vrijwilligerswerk dat hij IMG_2709voor menig Oldenzaalse club heeft gedaan, waaronder OZ&PC.
Jos heeft in de periode 1970-1990 veel voor OZ&PC gedaan. Hij was coach bij de waterpolo, was betrokken bij internationale zwem- en waterpolowedstrijden, vervulde een bestuursfunctie en gaf zwemtrainingen. Samen met erelid Gerard Otter heeft Jos Damink in 1977 de Zwemvierdaagse opgericht, die in de topjaren 2000 bezoekers trok. Ook was hij betrokken bij het lange baanzwemmen in het Hulsbeek in 1979 en 1980.
Al met al een echte vrijwilliger (zonder vergoeding) waar nooit een vergeefsberoep op werd gedaan; volgens de woorden van Gerard Otter.

 

 

HULSBEEKDAG 10-4-2016

image002 Zondag 10 april is het weer zover. OZ&PC staat met een stand op de Hulsbeekdag. Komt u ons ook een bezoekje brengen? Kijk dan op de plattegrond waar nummer 85 is, want daar staat OZ&PC. Voor de kinderen is er een leuke kleurwedstrijd, waarvoor de kleurplaat gedownload kan worden. Dus jongens en meiden tot 12 jaar, maak er een vrolijke kleurplaat van.

 

plattegrond hulsbeekdag
Kleurplaat Hulsbeekdag 2016

 

Jeugdkamp 2015

Hallo allemaal,smurf

Over een aantal weken is het weer zover… het kamp van onze zwemclub komt eraan! Wij hebben een leuk weekend georganiseerd met als thema ‘De Smurfen’.

Dit jaar gaan we naar kampeerboerderij “De Roezeberg” in Nutter. Een grote locatie waar we met heel veel kinderen en begeleiders terecht kunnen.
Het kamp vindt plaats in het weekend van vrijdag 27 mei, zaterdag 28 mei en zondag 29 mei. We vertrekken vrijdagavond om 19.00 uur vanaf zwembad Vondersweijde en zullen hier zondagmiddag rond 14.00 uur weer aankomen

Lijkt het je leuk om mee te gaan en ben je 14 jaar of jonger? Geef je dan vóór 7 mei op via ozpc_activiteiten@hotmail.com. Bij aanmelding je voornaam, achternaam en leeftijd vermelden.

Bekijk hier de hele uitnodiging.

Groetjes van de activiteitencommissie

 

carnavalBeste allemaal,

Dankzij  de inzet van velen is de bezorgactie van de Doarn Döll dit jaar weer vlekkeloos verlopen. Ik wil vooral de contactadressen hartelijk bedanken voor hun spontane medewerking. Het scheelt enorm als je niet hoeft te “leuren” om adressen! En alle lopers natuurlijk ook super bedankt, want zonder jullie kwam er geen boek in de brievenbus! Het bestuur kan hierdoor weer een mooie bijdrage voor de clubkas tegemoet zien.

Met vriendelijke groet,  Jet Neef

 

Fransiccusschool 2 is Oldenzaals schoolzwemkampioen 2015

Voor het eerst werd het Oldenzaals schoolzwemkampioenschap, waarvoor 10 teams van 6 Oldenzaalse basisscholen zich hadden ingeschreven, op een zaterdag gehouden. Die dag, 14 november, zat de tribune om 15.30 uur vol met (groot)ouders, broers en zussen en kon de strijd beginnen. 2015-11-14 SZK Oldenzaal DSC_4586 (44)

Eerst zwommen de teams de vrije slag waarbij ze goed werden aangemoedigd door de medeleerlingen en alle toeschouwers. Na de vrije slag kwam de rugslag. Dit was iets lastiger en menigeen kwam dan ook in een kleine botsing met een zwemlijn. Na de vrijeslag en de rugslag volgde een korte pauze waarin de kinderen en ploegleiders iets te drinken en eten kregen. Hierna was de funestafette, waarbij een team door samen te werken zo snel mogelijk de andere kant moest zien te bereiken. 2015-11-14 SZK Oldenzaal DSC_4586 (118)Terwijl de jury de punten berekende, konden de deelnemers even lekker vrij zwemmen.

Sportwethouder Rob Christenhusz kwam de prijzen uitreiken en hij had al een tijdje vanaf de tribune de verrichtingen van de basisschoolleerlingen bekeken. “Ik zie dat er wel een aantal “talenten” bij zitten”, zei hij bij de prijsuitreiking. De 3e prijs ging naar het team van de Maten, de 2de prijs naar de Windroos 1 en Oldenzaals schoolzwemkampioen werd team 2 van de Franciscusschol. De winnaars kregen een medaille voor zichzelf en een beker voor de school.Met de winnaars wordt overlegd over deelname aan de Provinciale schoolzwemkampioenschappen die in het voorjaar van 2016 worden gehouden. De funestafette werd gewonnen door het team van de Bongerd en de vrijkaartjes van Vondersweijde door het team van de Drie-eenheid. Alle deelnemers kregen een oorkonde en een bidon van de 90-jarige OZ&PC, die samen met Vondersweijde tekende voor de organisatie. Het was weer een zeer geslaagd en gezellig schoolzwemkampioenschap. Op naar het volgende in 2016.

 

 

90 jarig feest van OZ&PC

Op 6 oktober 2015 was het 90 jaar geleden dat OZ&PC werd opgericht. Dit heuglijke feit werd gevierd met een feestmiddag voor de jongere leden van de club en ’s avonds een feest voor de (oud)leden en vrijwilligers van de club op zaterdag 3 oktober 2015. Ook werd er vanaf augustus een loterij gehouden, waarbij de uitslag via een eendenrace bekend werd. De eerste prijs, een iPad, werd gewonnen door Dyonne Nijhuis. Hieronder vindt u de uitslag.DSC_0238