Over de basis

 

De basisafdeling (kortweg basis) is 1 van de 3 “poten” van OZ&PC. De basisafdeling vormt de kweekvijver voor de gehele vereniging. Vanuit de basisafdeling worden de zwem- en waterpolo afdelingen gevuld. De basis valt onder verantwoordelijkheid van de basiscommissie. De voorzitter van de basiscommissie is lid van het Algemeen Bestuur van OZ&PC.

De basis bestaat uit 3 groepen , die vervolgens weer onderverdeeld zijn in 3 niveau-groepjes. Wij trainen 2 x per week: dinsdags en donderdag (zie trainingstijden) in het wedstrijdbad. De indeling van de kinderen maken we op basis van hun zwemniveaus. De doorstroming hangt af van wat het kind bijleert. Elk groepje krijgt les/training van 1 of 2 vaste train(st)er. De coördinatie van de trainingen is in handen van onze hoofdtrainer Chantal Brouwer.

Bij de basis leer je een goede techniek van alle zwemslagen, je traint voor meer uithoudingsvermogen en een betere conditie, je leert er meedoen aan wedstrijden, je leert er duiken/starten en keerpunten maken en je leert er wat en hoe waterpolo is. Dit allemaal op een leuke manier, want spel en dus PLEZIER hebben aan wat je doet is bij de basis het belangrijkste!

Naast de trainingen organiseren wij meerdere spelmiddagen en zwemwedstrijden. De activiteitencommissie organiseert jaarlijks een weekend/kamp voor alle jeugdleden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze club, mail dan met Chantal Brouwer, basiscommissie@ozpc-oldenzaal.nl, en maak een afspraak om te komen “voorzwemmen”.

Wij bekijken dan hoe goed jij zwemt en delen je in bij één van onze groepjes.
Je mag dan 4 x gratis mee zwemmen.
Daarna vul je het inschrijfformulier in om definitief lid te worden en krijg je een prachtige OZ&PC badmuts.

Voor vragen over de contributie, zie contributie onder OZ&PC.

Voor verdere vragen over de basis en/of afmelden voor trainingen: basiscommissie@ozpc-oldenzaal.nl.