Waterpolo nieuws

Heren 1

Nipte nederlaag VZ&PC tegen koploper OZ&PC

Zaterdag 12 december 2015

Het is de waterpoloërs van VZ&PC net niet gelukt om de koppositie over te nemen van het Oldenzaalse OZ&PC dat nog geen enkele nederlaag had geleden.           In de thuis wedstrijd kwam VZ&PC wel goed uit de startblokken en nam in de eerste periode een 3-11 voorsprong. Ook in de tweede periode begon de Vriezenveense ploeg voortvarend.

Eerst vergrootte VZ&PC de voorsprong door Niek Sportel die een vrije bal snoeihard inschoot 4-1. Met een overtal en een twee meter doelpunt van OZPC kroop de ploeg dichterbij 4-3. Op het eind van de periode kom VZ&PC niet profiteren van 2 over tallen en behield een lichte voorsprong.

Twee snelle doelpunten van de Oldenzalers bracht VZ&PC voor het eerst op achterstand 4-5 maar met een fraaie tip in van Bart Sportel kwam VZ&PC sterk terug. Een vrije schiet kans van de thuis ploeg had geen succes. 2 onder tallen werden beide door OZPC benut waar door de wedstrijd leek te zijn beslist 5-7. In de laatste periode kwam VZ&PC sterk terug en kwam de spanning geheel terug in de wedstrijd. Bastiaan Kenkhuis tekende voor de aansluiting met een fraaie actie op de midvoor 6-7.

Na eerst een man minder te hebben overleeft wist nu Michiel Bloemhof op de midvoor positie de gelijkmaker te maken 7-7. Opnieuw een man minder werd door VZ&PC goed op gelost. In deze hectische fase nam coach Bertus Aman een time out, maar een onder tal deed de ploeg de das om 7-8 en kon VZ&PC geen time out meer nemen en speelden de Oldenzalers de wedstrijd met bal bezit uit. In deze door VZ&PC sterk gespeelde en uitermate spannende wedstrijd waren de druiven zuur en had men meer verdiend.

Periodestanden , 3-1, 1-2, 1-2 en 2-3.

OZ&PC wint met overtuigende cijfers van de Veene. (20-4)

Zondag 29 november 2015

Waar de nummer 1 van de competitie het dit weekend moest opnemen tegen de nummer 10 de Veene uit Almelo, waren er toch spanningen voor dit duel. Al 2seizoenen wist OZ&PC de mannen uit Almelo niet te verslaan of de punten mee naar huis te nemen.

Met en goed gevulde tribune, liep het dit keer anders. Een goeie verdedigen en snelle counters wist de Oldenzaalse ploeg de bezoekers het bad uit te spelen en werd er met overtuigende cijfers gewonnen.

De winterstop komt er bijna aan voor de ploeg van coach Sander Nieland. Aanstaande vrijdag word er nog een oefenduel gespeeld tegen eredivisie ploeg BZC Schuurman, zodat OZ&PC ook scherp is voor de laatste wedstrijden van dit kalender jaar.

12december speelt OZ&PC uit in Vriezenveen tegen de nummer twee van de competitie.
*19december spelen de Oldenzaalse mannen in de beker tegen de Ham om een plek in de volgende ronde!
Wij hopen dan weer op een volle tribune!

Einde stand: 20-4
Periode standen: 6-3, 4-0, 6-0, 4-1

Scores OZ&PC: Niek van der Molen 5x, Joey ten Doeschot 4x, Maik Slot 3x Ton Wigger, Dennie slot & Koen Neef allen 2x, Rens van Amelsfoort & Frank Rohrink beide 1x

OZPC wint zesde wedstrijd op rij!

Zaterdag 21 november 2015

Afgelopen zaterdag reisde de mannen van OZ&PC af naar Rijssen om het daar op te nemen tegen de Mors.

OZ&PC begonnen scherp en hadden vanaf het start signaal de controle over de wedstrijd. De Mors kwam snel op een 1-0 voorsprong, maar de Oldenzaalse ploeg nam meteen daarna de leiding over en speelde de wedstrijd goed uit.

Eindstand: 7-11 (2-3, 0-2, 3-3, 2-3)

Doelpunten OZ&PC: Niek van der Molen 5x, Danny Stegehuis, Maik Slot beide 2x, Joey ten Doeschot & Ton Wigger beide 1x

OZ&PC boekt winst op WS Twente!

7 november 2015

Vandaag stond de wedstrijd tegen de mannen uit Hengelo op het wedstrijd rooster. Waar vorig seizoen 2 keer verloren werd van deze ploeg, gingen OZ&PC vandaag vol voor de winst.

OZ&PC starte niet scherp aan de wedstrijd. Waar Oldenzaal de kansen niet afmaakte, wist WS Twente 4 keer de keeper te passeren. Gedurende de wedstrijd wisten de mannen uit Oldenzaal hun spel te vinden en werd de 3de periode afgesloten met een 4-5 voorsprong. Het laatste kwart speelde OZ&PC hun aanvallen goed uit en won deze spannende wedstrijd met 8-10.

Eind uitslag: 8-10
Periode standen: 3-0, 1-1, 0-4, 4-5.

Scores OZPC: Niek van der Molen & Joey ten Doeschot 3x, Maik Slot 2x, Tim Lipper & Ton Wigger beide 1x

Heren OZ&PC verder in bekercompetitie na winst op De Linge.

24 oktober 2015

Afgelopen weekend stond er voor de Oldenzaalse ploeg een bekerwedstrijd op het programma. OZ&PC begon scherp aan de wedstrijd waardoor de 1-0 snel was gemaakt. De bezoekers konden tot een stand van 2-2 OZ&PC bij houden, maar toen de thuisploeg het tempo nog wat omhoog gooide stond er aan het eind van de eerste periode een 7-2 voorsprong op het scorebord.
De tweede periode ging OZ&PC door waar ze de wedstrijd mee begonnen waren. Het tempo bleef hoog en de voorsprong werd verder uitgebouwd naar een stand van 10-3. Na wisseling van kant kon de Oldenzaalse ploeg de wedstrijd gemakkelijk uitspelen en is het team van coach Sander Nieland zeker van de volgende ronde in de bekercompetitie.

Het volgende beker duel is 19 december thuis tegen De Ham 1.

Eindstand: 18-6
Periodestanden: 7-2, 3-1, 5-1 & 3-3
Scores OZ&PC: Niek van der Molen 8x, Danny Stegehuis 4x, Joey ten Doeschot 3x, Tim Lipper, Ton Wigger & Rick Cristen allen 1x

OZ&PC Heren 1 – NDD

27 september 2015

Na een lange voorbereiding begon vandaag de competitie tegen NDD. Na twee zwaar bevochten periodes wisten we in de 3de periode de winst veilig te stellen door 3mooie doelpunten van midvoor Maik Slot.

Eind stand: 11-6
Periode standen: 2-0/ 3-3/ 10-4/ 11-6

Doelpunten OZ&PC: Maik Slot 4, Niek van der Molen & Koen Neef beide 2, Joey ten Doeschot, Ton Wigger, Dennie Slot allen 1

Dames 1

Dames OZ&PC winnen ook van De Walvisch

Zaterdag 23 januari 2016

Afgelopen zaterdag vertrokken de dames van OZ&PC 1 al in de ochtend naar Groningen voor de wedstrijd tegen de studentes van de Walvisch. Onder andere vanwege het vroege tijdstip kon niet iedereen mee met deze wedstrijd, Loes van de Koot en Jessie Heerink waren er helaas niet bij. In het zwembad bleek al snel dat de zonneschermen niet helemaal gesloten konden worden. Hierdoor keken de Oldenzaalse dames in de eerste helft van de wedstrijd tegen de schittering van de zon in, waardoor het moeilijk was om elkaar te zien in de aanval.

In de eerste periode had OZ&PC daarom ook veel moeite met aanvallen. De dames vonden elkaar maar moeizaam en de paar kansen die werden gecreëerd troffen helaas een doelpaal of de lat. Verdedigend zat het bij OZ&PC gelukkig ook goed dicht, maar desondanks wist De Walvisch toch 1 keer te scoren uit een man-meer situatie. OZ&PC keek dus aan het einde van de eerste periode aan tegen een 1-0 achterstand.

In de tweede periode wist Chantal Brouwer al snel het doel te vinden en zo gelijk te maken. De rest van deze periode gebeurde er echter niet zoveel. OZ&PC bleef worstelen met de irritante schittering, en De Walvisch kon door de goede verdediging van OZ&PC ook niet gevaarlijk worden. Halverwege de wedstrijd stond het dus nog gelijk: 1-1. Nadat er gewisseld was van helft, bleek in de derde periode dat OZ&PC geen last meer had van de schittering. De aanval verliep een stuk beter, waardoor OZ&PC vrij snel 3 keer wist te scoren. Verdedigend werd er ook niets weggegeven. Zodoende stond er een 1-4 voorsprong op het scorebord toen de laatste periode begon. De wedstrijd werd vervolgens goed uitgespeeld. De Walvisch wist nog eenmaal te scoren, maar door 2 doelpunten van OZ&PC was de eindstand 2-6.

Periodestanden: 1-0, 0-1, 0-3, 1-2. Doelpunten OZ&PC: Chantal Brouwer (3x), Rianne Cageling (2x), Ellen Hemmers

Dames OZ&PC verder in de beker

Zaterdag 19 december 2015

Afgelopen zaterdag  speelde het eerste damesteam van OZ&PC thuis in Vondersweijde een bekerwedstrijd tegen De Walvisch 1. Deze tegenstander speelt in dezelfde competitie als OZ&PC.

OZ&PC speelde verdedigend sterk, er werden vrijwel geen kansen weggegeven aan De Walvisch. De dames creëerden zelf bovendien veel kansen, maar wisten deze nauwelijks af te maken. In de eerste periode wisten de dames slechts 1 keer het doel te treffen, waardoor de voorsprong na 1 periode nog maar 1-0 was.
Ook in de tweede periode wilde het scoren niet goed lukken, OZ&PC had te veel kansen nodig om tot score te komen. De Walvisch had dit probleem niet en wist de weinige kansen die ze hadden ook om te zetten naar doelpunten. Hierdoor lukte het de Oldenzaalse dames ondanks het betere spel niet om weg te lopen en stond het halverwege de wedstrijd gelijk: 3-3.
De derde periode liet eigenlijk hetzelfde beeld zien. OZ&PC wist weliswaar snel uit te lopen naar een 5-3 voorsprong, maar verzuimde vervolgens om door te gaan. Hierdoor wist De Walvisch weer aan te sluiten. UIteindelijk stond er na 3 perioden een voorsprong van 6-5 op het scorebord.
Ook in de laatste periode lukte het in eerste instantie niet om te scoren. Er werd zelfs een strafworp gemist door OZ&PC. Pas in de laatste paar minuten wist OZ&PC een aantal keren snel achter elkaar te scoren en kon zo in korte tijd uitlopen naar een 9-5 voorsprong. Vlak voor tijd kon De Walvisch dit nog terugbrengen naar 9-6.
Periodestanden: 1-0, 2-3, 3-2, 3-1. 
Doelpunten OZ&PC: Ellen Hemmers (4x), Jessie Heerink (2x), Loes van de Koot, Chantal Brouwer, Rianne Cageling

WS Twente – OZ&PC 1

Zaterdag 21 november 2015

Gisteren speelde OZ&PC dames 1 een wedstrijd tegen WS Twente 1 in het Twentebad in Hengelo. OZ&PC had nog geen punten lagen liggen, en het doel was om ook in Hengelo 3 punten te pakken.

OZ&PC begon goed aan de wedstrijd. Al na 17 seconden wist Aniek Giesselink de score te openen en bracht daarmee de Oldenzaalse ploeg op voorsprong. In de volgende minuten bleek bovendien dat de verdediging van OZ&PC goed in elkaar zat. Het lukte WS Twente niet om gevaarlijk te worden. Ondertussen bleef OZ&PC WS Twente ook aanvallend onder druk zetten. Dit leidde ertoe dat halverwege de eerste periode OZ&PC al een 0-3 voorsprong had.
WS Twente wist hierna de achterstand weer te verkleinen tot 1-3, maar dit werd al snel gevolgd door de 1-4 van OZ&PC.

In de tweede periode werd er lange tijd niet gescoord ondanks een drietal manmeers voor WS Twente. Het was al ver in de tweede periode voordat het tot een score kwam. Ellen Hemmers wist de voorsprong van OZ&PC te vergroten naar 1-5. Vlak voor het einde van de tweede periode wist Kelly Teunissen nog te scoren uit een manmeer situatie waardoor de stand 1-6 was halverwege de wedstrijd.

De derde periode begon met een doelpunt van WS Twente. Hierna was het echter weer OZ&PC die het spel bepaalde en met 3 doelpunten verder wist uit te lopen naar 2-9.

De laatste periode werd gekenmerkt door een aantal spelonderbrekingen en door slordig spel aan de zijde van OZ&PC. Hierdoor kwamen de Oldenzaalse dames niet meer tot scoren. WS Twente wist hiervan gebruik te maken, en kon de achterstand terugbrengen tot 4-9.

Doelpunten OZ&PC: Loes van de Koot (5x), Aniek Giesselink, Ellen Rödel, Kelly Teunissen, Jolien van Eerden

De streekderby tegen Losser

7 november 2015

Vanaf het begin was duidelijk dat OZ&PC de betere ploeg was. Door een goede verdediging werd voorkomen dat Losser tot scoren kwam. Vanuit deze basis gecombineerd met veel snelheid in de aanval wist OZ&PC langzaam maar zeker steeds verder uit te lopen op de thuisploeg. Na de eerste periode stond er zo al een 0-3 voorsprong op het scorebord.

In de tweede periode wist Losser eindelijk tot scoren te komen. De score van OZ&PC was inmiddels echter al opgelopen tot 5. Loes van de Koot viel door een elleboogstoot echter uit in deze fase van de wedstrjd. OZ&PC bleef echter de ploeg die de scores maakte. Hierdoor was halverwege de wedstrijd de voorsprong al opgelopen tot 1-7.

In de tweede helft van de wedstrijd werd het spel een stuk fysieker, en daarmee onplezieriger. Dit zorgde ervoor dat OZ&PC minder goed kon opbouwen en minder goed geconcentreerd kon blijven spelen. Losser wist hier gebruik van te maken en kon zo in de 3e periode de achterstand verkleinen naar 3-8.

In de vierde periode herpakte OZ&PC zich weer en wisten zij ondanks het fysieke spel van Losser weer regelmatig tot scoren te komen. UIteindelijk werd de eindstand 6-14.

Periodestanden: 0-3; 1-4; 2-1; 3-6

Doelpunten OZ&PC: Jessie Heerink (4x), Chantal Brouwer (4x), Loes van de Koot (2x), Ellen Hemmers-Rödel (2x), Aniek Giesselink, Sanne Nordkamp

OZ & PC dames 1 wint streekderby bij EZC

17 oktober 2015

ENSCHEDE – De waterpolosters van OZ&PC uit Oldenzaal wonnen zaterdag de streekderby bij EZC Enschede. In het Slagman, waar veel publiek aanwezig was, werd het 7-13 voor de Oldenzaalse ploeg.
In het eerste helft van de wedstrijd waren OZ&PC en EZC nog aan elkaar gewaagd. Beide teams gingen gelijk op, en zowel OZ&PC als EZC kwamen in deze fase op voorsprong.
In het derde kwart maakte OZ&PC echter het verschil: Jessie Heerink nam in deze fase het voortouw door in 1 minuut tweemaal te scoren. Dit voorbeeld werd gevolgd door andere speelsters. De marge werd hierdoor een stuk groter en bedroeg bij het ingaan van de vierde en laatste periode al 5 treffers: 6-11.
In deze laatste periode wist OZ&PC de voorsprong zelfs nog iets verder te vergroten, onder andere doordat keepster Dyonne Nijhuis een strafworp van EZC wist te stoppen.

Periodestanden: 2-2, 3-4, 1-5, 1-2

Doelpunten OZ&PC: Loes van de Koot (5x), Chantal Brouwer (3x), Jessie Heerink (2x), Rianne Cageling – Van Genderen, Lisanne Brandhorst, Jolien van Eerden.

Gemakkelijke en grote overwinning dames OZ&PC op Het Ravijn 3

10 oktober 2015

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd OZ&PC 1 – het Ravijn 3 op het programma. Het Ravijn is voor OZ&PC altijd een geduchte en lastige tegenstander, en na de grote overwinning op Aqua Novio waren de dames van Oldenzaal dan ook benieuwd of zij ook van deze lastige ploeg konden winnen.

Direct vanaf het begin liet OZ&PC zien de betere ploeg te zijn. Al bji de eerste aanval wist Ellen Hemmers de score te openen en kwam OZ&PC op voorsprong. 2 minuten later volgde al de 2-0 doordat Rianne Cageling uit een man-meer situatie wist te scoren. Ondanks het sterke verdedigen van OZ&PC wist het Ravijn met nog 2 minuten te spelen in de eerste periode nog terug te komen tot 2-1 . Vlak voor het einde van deze periode wist OZ&PC echter nog de 3-1 te maken.

In de tweede periode werd de pressing van OZ&PC nog wat feller en werd aanvallend het tempo verder opgeschroefd. Het Ravijn wist dit niet bij te benen: Ze konden aanvallend geen vuist meer maken terwijl OZ&PC keer op keer gevaarlijk wist door te komen. Hierdoor wist OZ&PC snel uit te lopen naar een 8-1 voorsprong halverwege de wedstrijd.

Hiermee was de wedstrijd gespeeld. OZ&PC bleef sterk verdedigen, maar aanvallend ging het tempo wat omlaag en werden de Oldenzaalse dames slordiger in het afmaken. Desondanks wist OZ&PC toch nog uit te lopen naar een 10-1 voorsprong aan het einde van de derde periode, en uiteindelijk naar een 12-1 overwinning.

Periodestanden: 3-1, 5-0, 2-0, 2-0. Doelpunten OZ&PC: Ellen Hemmers-Rödel (3x), Rianne Cageling-van Genderen (2x), Kelly Teunissen (2x), Loes van de Koot-uit het Broek (2x), Chantal Brouwer, Jessie Heerink, Heike Tijdhof.

Dames OZ&PC in de beker te sterk voor De Rijn: 4-14

20 september 2015

Het nieuwe waterpolo seizoen begon voor de dames van OZ&PC 1 met een beker wedstrijd tegen De Rijn 1. Dit team is een oude bekende van de Oldenzaalse dames: 3 seizoenen geleden zaten de ploegen in dezelfde competitie waarna De Rijn promoveerde naar de eerste klasse. Het seizoen daarop was de Rijn 1 net als nu de tegenstander bij de eerste bekerwedstrijd. Er werd toen nipt verloren met 7-6.
De dames van OZ&PC reisden daarom naar Wageningen met de verwachting dat het weer een spannende wedstrijd zou worden.

In de eerste periode leek het er ook op dat dit inderdaad een spannende wedstrijd zou worden. OZ&PC verdedigde goed en speelde met een hoog tempo. Vanuit een contra kwam OZ&PC op voorsprong. De Rijn wist daarna echter door 2 sterke midvoor doelpunten op een 2-1 voorsprong te komen. Door hun snelle spel wist OZ&PC dit in de eerste periode nog om te buigen naar een 2-3 voorsprong.

In de tweede periode kwam OZ&PC echt goed op gang. Met een felle pressing zorgden de dames ervoor dat De Rijn niet meer aan aanvallen toekwam. Aanvallend hield OZ&PC zelf het tempo hoog en konden zij vele kansen creëren, en zo wisten zij uit te lopen naar een 2-9 voorsprong halverwege de wedstrijd.

In de derde periode bleef OZ&PC sterk spelen, maar kreeg door een aantal twijfelachtige uitsluitingen een aantal man-meers tegen. De Rijn wist hieruit 2 keer te scoren, waardoor OZ&PC in deze periode niet veel verder uitliep. In de laatste periode werd de wedstrijd gedegen uitgespeeld. OZ&PC wist nog tweemaal te scoren waardoor de eindstand uiteindelijk 4-14 was.  Periode standen: 2-3; 0-6; 2-3; 0-2

Doelpunten OZ&PC: Loes van de Koot-uit het Broek 4x; Kelly Teunissen 3x; Aniek Giesselink 2x; Chantal Brouwer 2x; Jessie Heerink 1x; Heike Tijdhof 1x en Rianne Cageling-van Genderen 1x