Waterpolo

Algemene informatie

Waterpolo is een van de drie takken die OZ&PC kent. De eerste waterpolowedstrijd van OZ&PC werd op 10 mei 1926 gespeeld. Daarmee was het begin ingeluid van een lange waterpolotraditie binnen Oldenzaal. OZ&PC is daardoor een gevestigde naam binnen de waterpolowereld. De waterpoloafdeling kent op dit moment ongeveer honderd leden die in verschillende teams uitkomen binnen de diverse competities. Daarnaast vormt er zich een steeds grotere groep, veelal oud waterpoloërs, die op recreatief niveau trainen.

Trainingstijden

Maandag
19.15-20.00 1 baan Heren 1(2)
Dinsdag
21:30-22:30 6 banen Masters waterpolo en heren 3
Woensdag
19.00-20.30 3 banen tot 19.15, daarna 6 Dames 1 en 2
20.30-22.00 6 banen Heren 1 en 2
Donderdag
17.30-20.00 6 banen Basis en jeugd waterpolo
Vrijdag
19.15-20.15 6 banen Heren 3 en <17
20.15-21.30 6 banen Dames 1 en 2 en keeperstraining
21.30-23.00 6 banen Heren 1 en 2
Zaterdag
8.00-10.00 6 banen Keeperstraining en jeugd

Officials

Om de wedstrijden in goede banen te leiden kent de waterpoloafdeling een grote groep officials. Deze groep bestaat uit een aantal scheidsrechters die door de KNZB worden aangesteld op wedstrijden buiten Oldenzaal en uit een grote groep W-officials die jureren tijdens de wedstrijden. Ieder lid van 16 jaar en ouder is verplicht om zijn/haar W-licentie te behalen. Rick Cristen is de W-manager en deelt de W-officals in op de wedstrijden.OZ&PC kent de volgende scheidsrechters: Gaston Klein Tonnie Bosch Frank Rohrink Darryl Luhen

Waterpolowedstrijden

Informatie voor de W-Officials

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en dus ook weer het klokken, bekijk hier de kloklijst voor de 2e helft van dit seizoen. Er zijn zoals altijd ook dit jaar een aantal regels van kracht:

  • Op tijd aanwezig, vooral  als je als eerste moet klokken i.v.m.  de opbouw van de tafel en het bad … minstens 20 minuten van te voren aanwezig.
  • Bij opbouw van het bad hoort ook het laten zakken van de rolluiken.
  • De sleutel (met geel label) van de bestuurskamer hebben ze bij de sportkantine.
  • In de bestuurskamer ligt de klok, de ballen, en de tablet voor het digitaal wedstrijd formulier.
  • De klokkers voorzien de scheids van drinken.

De laatste klokkers zijn verantwoordelijk voor het opruimen van de tafel, en de bovenstaande spullen. Vergeet niet de sleutel weer in te leveren bij de kantine! Mocht je een keer niet kunnen klokken, zorg je zelf voor vervanging, doe dit op tijd!!! Bij voorkeur ruil met elkaar, zodat je wel aan het aantal klokbeurten voldoet aan het eind. Ben je er zelf niet en heb je geen vervanging geregeld, waardoor er een klokker te weinig is krijg je de eerste keer een waarschuwing, gebeurt dit hier na nog een keer, dan krijg je een Boete van €25. Elke woensdag krijgen de betreffende klokkers een bericht via telefoon/ social media/ mail/ etc.Net als afgelopen jaar worden de wedstrijden bijgehouden op het digitaal wedstrijd formulier via de Tablet. Is dit een beetje vervaagd of nog niet helemaal bekend. Bekijk hieronder de uitleg van deze app.