• Basiswedstrijden

  Wedstrijden bij de Basisafdeling

  Als zwemmer van de Basisafdeling kan je meedoen aan verschillende wedstrijden. Aan welke wedstrijd je mee kan doen ligt aan de leeftijd en niveau van de zwemmer.
  Voor een wedstrijd krijg je altijd een uitnodiging op naam!! (per mail + ook op papier)
  Meedoen is belangrijker dan winnen!

  Bij de Basisafdeling kun je uitgenodigd worden voor 3 soorten wedstrijden :

  BASISCLUBKAMPIOENSCHAPPEN

  Er zijn prijzen te verdienen bij de wedstrijden!2x per seizoen nodigen wij alle basisleden uit voor een wedstrijd met alleen maar eigen leden. Alle deelnemers zwemmen 3x (schoolslag, rugcrawl en vrije slag). Iedereen zwemt in z’n eigen leeftijdscategorie en afhankelijk van je leeftijd zwem je 25 of 50 meter. De tijden van de 3 slagen worden bij elkaar opgeteld en de snelste zwemmers winnen een Medaille. In elke leeftijdscategorie zijn er zowel voor meisjes als jongens, GOUD, ZILVER en BRONS te winnen.

  SWIMKICK

  De Swimkick is vaak een wedstrijd waar kinderen voor het eerst een officiële wedstrijd zwemmen. Je zwemt tegen kinderen van andere clubs. Welke afstanden je zwemt, is afhankelijk wat er op je persoonlijke uitnodiging staat. De Swimkick is een leuk, gezellige en leerzame wedstrijd.

  5VANTWENTE

  De 5 van Twente is een zwemwedstrijd voor de kinderen die al wat beter zwemmen. De naam 5 van Twente, komt van de vijf clubs uit Twente die meedoen aan deze wedstrijd.
  Elke club zwemt bepaalde afstanden waar je punten mee kunt verdienen. De club die aan het eind van het seizoen het beste heeft gezwommen wint een mooie beker!