• Doelen waterpolo

  De Waterpolo afdeling bestaat momenteel uit 4 Herenteams en 2 Dames teams en 5 Jeugdteams. De afdeling bestaat uit 155 leden. De leden zijn veelal consumptief en er zit veel niveauverschil tussen de teams.

  De sportieve prestaties van onze vereniging zijn momenteel erg goed, in relatie tot die van omliggende verenigingen. 

  De selectieteams spelen beide in de eerste klasse, een prestatie van formaat!. Maar bij beide ontbreekt het aan voldoende niveau-aansluiting vanuit de jeugd, wat duidt op een kwaliteits en kwantiteits issue in het opleidingsprogramma van de waterpolo.

  In de afgelopen periode is met name geïnvesteerd in de prestatieteams en in een goede sfeer voor de breedte. Nu lijkt het tijd om in deze beide, retentie te behouden en een kwalitatief verbeterplan te gaan implementeren. Met als doel de leden te behouden, doorstroom te bevorderen en een aantrekkelijke vereniging te worden voor omliggende potentiële nieuwe leden.

  Centrale ambitie

  Het waterpolo van OZ&PC moet, zowel in de breedtesport als voor de selecties, een centrumfunctie gaan vervullen voor de omliggende gemeenten. We willen investeren in een goede jeugdopleiding, met gecertificeerde trainers. We beschikken over een brede basis in de breedtesport. We willen een gezellige vereniging zijn waar recreatief maar ook competitief waterpolo gespeeld kan worden. 

  Voor een levensvatbare en toekomstbestendige waterpolo afdeling, hebben we zowel vanuit de eigen opleiding aanwas nodig als ook mensen die van andere verenigingen komen om de breedte en selecties te komen versterken. Hierbij houden we een goede balans tussen de selectie en de breedtesport.

  Vondersweijde heeft een revitalisatie op de agenda staan die voor OZ&PC een bedreiging kunnen zijn, maar ook kansen kunnen bieden. Zaak is het in ieder geval aantrekkelijk te blijven voor potentiële leden. 

  Binnen de  waterpolo afdeling vinden we een leuke sfeer heel belangrijk. Waterpolo spelen bij OZ&PC is  meer dan alleen sporten. Het betekent ook actief meedoen in georganiseerde activiteiten en initiatieven welke georganiseerd worden door de vereniging en/of lokale instanties.  We willen meer verbinden.

  Voor spelers en ouders is het leuk als zo veel mogelijk teams op dezelfde dag thuis spelen. Daarmee versterken we de band tussen jeugd, dames en heren, maar binden we ook ouders aan de vereniging.

  Het streven is om in ieder geval 1 keer per maand een verenigingsdag te hebben waar alle teams op zaterdag thuis spelen. Deze verenigingsdag kan worden aangekleed met muziek en activiteiten zodat een echte vereniging sfeer ontstaat!

  Om de afdeling langdurig gezond te houden, moeten we de vereniging, sfeer en prestaties goed blijven communiceren. Zowel binnen Oldenzaal als daarbuiten. Sociale media kunnen daarbij helpen, maar ook een bedrijventoernooi of schoolwaterpolotoernooi kan jeugd en bedrijven aan de vereniging en de waterpolo afdeling binden.

   

  Jeugd

  Er zijn diverse jeugdteams, onder de 11 jaar, onder de 13 jaar, onder de 15 jaar en onder de 17 jaar.

  Jeugd is belangrijk voor de doorstroom naar senioren, er zijn ook elk jaar talenten die met de senioren meespelen en meetrainen.

  Voor een goede jeugdopleiding is een goede samenwerking met basis en zwemmen nodig. Bij deze afdelingen krijgt de jeugd techniek en plezier. De basis is een belangrijke kweekvijver voor het waterpolo en de doorstroom naar de jeugdteams.