• Groepen zwemmen

  Bij de zwemafdeling kun je op diverse niveau’s trainen en/of deelnemen aan wedstrijden. Voor elke leeftijd en prestatiebehoefte is er een trainingsgroep te vinden. We hebben de diverse groepen op een rijtje gezet.

   

 • Zwemselectie

  De zwemselectie heeft elke week 6 trainingsmogelijkheden. Zwemmers uit de zwemselectie van OZ&PC trainen 3 tot 6 keer per week. Ook neemt deze groep deel aan verschillende wedstrijden op regionaal, nationaal of zelfs internationaal niveau. Daarnaast wordt er elk jaar een trainingskamp georganiseerd voor de zwemmers van de selectie en de minioren. Van zwemmers uit de zwemselectie wordt verwacht dat zij het beste uit zichzelf willen halen, om zo hun eigen doelen te behalen.

 • Minioren

  Vanuit de basisafdeling – onze kweekvijver – start je in de zwemafdeling bij de minioren. Deze groep heeft 4 trainingsmogelijkheden  per week en vormt de opstap naar de zwemselectie. Deze sporters worden via trainingen en wedstrijden opgeleid tot wedstrijdzwemmer met als doel om in de zwemselectie van OZ&PC uit te komen. Je leert bij de minioren allerlei nieuwe vaardigheden om beter te zwemmen, zoals keerpunten, starten en natuurlijk de diverse zwemslagen. Van deze groep sporters wordt verwacht dat ze het beste uit zichzelf willen halen en er alles aan doen om goede prestaties neer te zetten. Bij OZ&PC beschouwen wij alle sporters uit de minioren groep als potentieel talent. Natuurlijk kan niet iedereen het hoogste niveau halen, maar dat is niet erg zolang je maar plezier hebt in het zwemmen!

 • Masters

  Voor alle sporters vanaf 20 jaar is er de masters groep, waar iedereen 2 keer per week kan trainen op zijn/haar eigen niveau. Maar wat al die masters gemeen hebben, is dat ze elk op hun eigen niveau serieus met zwemmen bezig zijn. Natuurlijk lijkt de drempel hoog, maar master zwemmen is niet alleen dat wat het doet klinken. Grofweg zijn er drie categorieën te onderscheiden: Oud selectie zwemmers die op een wat lager pitje toch willen blijven zwemmen. Mensen die vroeger actief gezwommen hebben en dat na een periode van niet-zwemmen eigenlijk wel weer willen oppakken. Mensen die weinig tot geen zwemervaring hebben, maar die daar op latere leeftijd wel mee willen beginnen. Zij kunnen bij OZ&PC nieuwe slagen aanleren onder leiding van een deskundige trainer.